Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: damned
Категория: Други
Прочетен: 441045
Постинги: 145
Коментари: 261
Гласове: 1479
Постинг
16.12.2008 17:08 - Магията на Коледа
Автор: damned Категория: Изкуство   
Прочетен: 3096 Коментари: 3 Гласове:
0



Магията на Коледа. Или красотата на ситно сипещия се сняг.

Седя до прозореца и усмихнато гледам падащия снежец. Толкова е красиво и бяло. Най-хубавата част от годината, в която си малко по-добър, по-усмихнат и щастлив. Време за равносметка. И едно ново начало.

Наблюдавам през заскрежения прозорец бързащите хора, потопени в магията и белотата на празника. Мисля си как един празник може до неузнаваемост да промени някого към по-добро. И се радвам на щастието, завладяващо света.

Днес всички ще купуват подаръци за близките си, ще дарят някое левче на бездомника на ъгъла и ще зарадват случайно срещнато детенце с няколко балона. Време, в което споделяш емоцията си с другите. И знаеш, че ги правиш щастливи.

Довечера всички ще се съберат около камината на топло, покрай отрупаната с вкусотии маса. Лампичките на елхата празнично ще примигват. Уютно и приятно. Като магия...

Чудя се каква ли ще да е тази сила, която превръща студения и затворен в себе си човек, в широко усмихнат и щастлив... Може би добротата, милосърдието.. Самите ние ги носим в себе си, но като че ли Коледа отприщва цял водопад от емоции. Магията е навсякъде около нас.. В усмивката на детето, което със зачервени бузи се пързаля с шейната. В просълзените от благодарност очи на бабата с цветя. В украсените с лампички дървета, покрити със сняг. В накичената елхичка и изкушаващите подаръци под нея. В силата на снега да пречиства всеки един от нас. В това, да се научим да бъдем по-добри и щастливи. Не само на Коледа. Нека се оставим на магията. Нека позволим на сърцата ни да се отворят към света. Може би тогава ще чуем така бленувания звук на звънчетата. А след това..
След това сами ще разберем как частица от нас се е превърнала в добро. За много дни след Коледа.
           

В святата нощ, една звезда ще осветява пътя ни към щастието. От нас зависи да направим първата крачка. Без да се страхуваме от злото или самотата. Зад нас винаги ще са Магията и Доброто. Усмихнати и прегърнати. 


Тагове:   Магията,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. glarus - Usmihnata Nova godina!
04.01.2009 22:57
Krasiva uspe6na i 6tastliva!
Mnogo lubov i kysmet!
цитирай
2. damned - Благодаря ти, нека и твоята е изп...
05.01.2009 07:26
Благодаря ти, нека и твоята е изпълнена с много положителни емоции и верни приятели. С много усмивки-Слав :)
цитирай
3. roden - Хубаво е :)
26.11.2016 18:38
Не вярвам, че на Коледа човек става по-добър. Човекът е това, което е. Без значение са датите. Значение имат тези дати, в които той претърпява разстърсващ трус. Коледа всъщност е Рождество Христово и подаръците трябва да са за Него. А Той вещи не иска... Много е хубаво да подаряваме на деца и близки, но не е хубаво да чакаме повод за това. И да се правим на добри. А преди Коледа какви сме били? Не съм против да се дарява на Рождество Христово, но нека да се дарява в Негово име - на бедни, бездомници, сираци, вдовици. А ние подаряваме нещо на близките си, като така всъщност даваме на себе си.
Това бе предизвикан от теб размисъл :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене